Szabálysértő a Duna House Hitelcentruma -17 milliós bírság

Az MNB megbírságolta a Duna House Hitelcentrumát Kép: azuzlet.hu

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 17 millió forintra bírságolta a Duna House Holding Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló Hitelcentrum Szolgáltató Kft.-t

A cég a többes ügynöki tevékenységgel összefüggő jogszabályok és a fogyasztóvédelmi rendelkezéseket sértette meg. Ezt a Duna House a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján olvasható.

A Magyar Nemzeti Bank  az MNB többes ügynöki tevékenységgel kapcsolatos jogszabályok és fogyasztóvédelmi rendelkezések megsértése miatt összesen tizenhétmillió forint összegű bírság megfizetésére kötelezte a Hitelcentrum-ot.

A  jegybank november 23-án hozott határozatában megállapított hiányosságok a cégcsoport tevékenységét nem veszélyeztetik.

A társaság a vizsgálat során teljes körűen együttműködött a felügyelettel, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a határozatban megfogalmazott megállapításoknak megfeleljen,  határidőn belül intézkedjen.

A Duna House részvényeivel 2016. november 11. óta kereskednek a BÉT prémium kategóriájában. A részvény ára a hétfői kereskedésben 2,16 százalékkal 3620 forintra mérséklődött, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 4340 forint, a legalacsonyabb 3360 forint volt.