A Vodafone is az 5G-re tesz

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) találkozója Vittorio Colao, a Vodafone Csoport vezérigazgatójával az Országházban

Magyarország jó helyzetben van ahhoz, hogy az 5G egyik kiemelt országa legyen – mondta Vittorio Colao, a Vodafone Csoport vezérigazgatója újságíróknak hétfőn, Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott tárgyalását követően háttérbeszélgetésen Budapesten.

Vittorio Colao elmondta: a miniszterelnökkel való megbeszélésen a Liberty-tranzakció volt az egyik kiemelt téma. A brit Vodafone csoport 18,4 milliárd eurós tranzakció során megvásárolja a Liberty Global magyar, német, cseh és román leányvállalatait, így a Magyarországon 1,8 millió háztartást kiszolgáló kábel- és szélessávú internetszolgáltatót, a UPC Magyarországot is.

A vezérigazgató így a legfontosabb feladataik közé sorolta a UPC akvizíciót, amelynek során integrálják a céget, ugyanezt végrehajtják Németországban, és a többi érintett országban is.

Második legfontosabb feladatnak nevezte a magyarországi 5G hálózat fejlesztését-kiépítését, és pilot-projektek indítását.