Átrendezés a városházán, Tarlós meneszti a BKK vezérigazgatóját is

A főpolgármester kezdeményezte a BKK vezérigazgatójának felmentését AzÜzlet.hu
Tarlós István módosítja a hatásköröket és felmenti a BKK vezért

A főpolgármester kezdeményezte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójának felmentését a cég elektronikus jegyrendszer projektje miatt. Ezt maga Tarlós István közölte az MTI-vel.

 

A BKK vezérigazgatója Dabóczi Kálmán.

 

DR. SZENECZEY BALÁZS városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes AzÜzlet.hu
DR. SZENECZEY BALÁZS
városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes

Az elektronikus jegyrendszerről szóló szerződést Tarlós István főpolgármester és Jean-Patrick Marquet, az EBRD önkormányzati és környezetvédelmi infrastruktúráért felelős igazgatója írta alá. Az EBRD 54,5 millió eurós (jelenlegi árfolyamon 17,6 milliárd forintos) hitelt nyújtott a fejlesztéshez, amelynek három fő célja a jegyrendszer megújítása, új jegyvásárlási csatornák nyitása és a bliccelés visszaszorítása volt.

 

A főpolgármester közleménye szerint a cég részéről a kivitelezési bonyodalom súlyának elhúzódó téves értelmezése, illetve “szofisztikus magyarázatai” folytán mára semmiképp sem indokolható időveszteség következményeként az illetékes, BKK-t felügyelő főpolgármester-helyettes feladata a jövőben a városüzemeltetésre korlátozódik.

DR. BAGDY GÁBOR pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes
DR. BAGDY GÁBOR pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes

A fejlesztések közvetlen felügyeletével ezt követően általánosan Bagdy Gábor főpolgármester-helyettest bízza meg a főpolgármester – olvasható a közleményben.