Az ideiglenes Nagy Elek vezeti a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarát

Nagy Elek
Nagy Elek

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöksége elfogadta Csoltó Gábor elnök lemondását, és megbízta Nagy Elek általános alelnököt, hogy a kamara képviseletében eljárjon az új elnök megválasztásáig – közölte a BKIK elnöksége.

Csoltó Gábor, a lemondoptt BKIK elnök
Csoltó Gábor

Csoltó Gábor a köztestület honlapján december elején jelentette be, hogy lemond elnöki tisztségéről december 17-i hatállyal.

A BKIK rendkívüli elnökségi üléséről kiadott közlemény szerint az ülésen Csoltó Gábor nem vett részt, így lemondását távollétében fogadták el az elnökség tagjai.

Az elnökválasztás időpontjáról 2019. év eleji ülés dönt a BKIK elnöksége – közölte a kamara.

AzÜzlet.hu Még a nyáron készített interjút Csoltó Gáborral, aki terveiről elképzeléseiről beszélt főszerkesztőnknek.

A lemondott elnök döntését azzal indokolta, hogy hatalmi harc bontakozott ki a BKIK-ban, amelyben nem akar továbbiakban részt venni. A BKIK  honlapján erről azt írta:

“Érzékelhetővé vált a kamarán belüli hatalmi harc erősödése. A közelmúltban lezajlott választások körülményeinek lebonyolításával sem tudok a magam részéről azonosulni. Eddigi munkámat sok jó munkatárs támogatta, eredményeink közösek. Támaszkodhattam a nagy munkabírású, lelkiismeretes és elhivatott Főtitkár asszonyra, bizottságainkra. Kiemelem a jó munkakapcsolatot a Fővárossal és ezen időszak alatt az MKIK támogatását.”