Belgium. Woody Allen film ihlette trükk segített a rablófogásban

Woody Allen filmbe illő trükkel hiúsított meg egy fegyveres rablást Belgiumban egy boltos. Még az is lehet, hogy az amerikai filmes híres bankrablás-jelenete ihlette a leleményes boltost. 

Azt mondta a banda tagjainak, hogy jöjjenek vissza később, mert addigra több pénz lesz a kasszában, ők így is tettek, ám akkor már a rendőrök várták őket.

A belga RTL televízió beszámolója szerint öt férfi ki akart rabolni egy e-cigarettát árusító üzletet kedd délután Charleroi-ban, a bolt tulajdonosa azonban azt tanácsolta nekik, hogy inkább jöjjenek vissza estefelé, mert akkorra már több pénz, akár 2-3 ezer euró is lesz a kasszában.

A trükk működött, a banda tagjai záráskor visszatértek, ám ekkor azonnal őrizetbe is vették őket a boltos által kihívott rendőrök, akik az üzlet hátsó részében várakoztak.

“Láttam, hogy nem zsenikkel van dolgom. Olyan volt az egész, mint egy vígjáték. Ők a legrosszabb rablók Belgiumban” – mondta a boltos.

A rablók talán nem is látták a  Fogd a pénzt és fuss!  című filmet, amelyben a fegyveres rabló írásban szólítja fel a pénztárost. Az nem tudja kiolvasni mi is áll a papíron: “Csak semmi cicó, nálam van a slukker!” – mit jelent ez?

A valóságban a különös bűnözők nyilván nem nevettek, az akció során a belga rendőrök öt gyanúsítottat vettek őrizetbe, egyikük még fiatalkorú.