BÉT – A nemzetközi hangulat befolyásolhatja a hazai kereskedést

Bét tőzsde, elemzők a Budapesti Értéktőzsdén Kép: AzÜzlet.hu

A nemzetközi hangulat befolyásolhatja a pénteki kereskedést a Budapesti Értéktőzsdén az elemzők szerint.

Kocsis Márió Eltérően ítélik meg a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) Kép. AzÜzlet.hu / Forrás: Bét
Kocsis Márió

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy kora reggel alapvetően iránykeresés látszik a piacon, a nap folyamán azonban több nemzetközi adat is érkezik, például Európából a feldolgozóipari adat, és ezek befolyásolhatják a nemzetközi kereskedést, ami a hazai részvényekre is hatással lehet.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött elemzésében azt írta, a nemzetközi befektetői hangulat pozitív, ugyanakkor a hazai vezető részvények technikai képe nem egységes. Csütörtökön nem tudott tovább emelkedni a BUX index elsősorban a Magyar Telekom jelentős negatív korrekciója és az OTP gyengélkedése miatt.

Varga Zoltán

Az OTP esetében továbbra is bizonytalan mozgásra számítanak, szerinte hamarosan teljesülhet a 11 100-11 200 forintos sáv tesztelése. A Mol árfolyamában 3350 forint közelében fontos ellenállási szint húzódik, az emelkedés megakadására, negatív korrekció indulására számítanak – tette hozzá Varga Zoltán.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 7,41 pontos, 0,02 százalékos csökkenéssel, 40 855,56 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma az átlagosnál magasabb, 18,1 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

A Mol 10 forinttal, 0,30 százalékkal, 3302 forintra erősödött, 2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 100 forinttal, 0,87 százalékkal, 11 370 forintra csökkent, forgalmuk 11,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,48 százalékkal, 466 forintra esett, forgalma 404,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 95 forinttal, 1,64 százalékkal, 5880 forintra nőtt, forgalmuk 2,9 milliárd forintot ért el. /MTI/