BÉT – Eltérően ítélik meg a csütörtöki kereskedést az elemzők

Bét tőzsde, elemzők a Budapesti Értéktőzsdén Kép: AzÜzlet.hu

Eltérően ítélik meg a csütörtöki kereskedést a Budapesti Értéktőzsdén az elemzők. 

Kocsis Márió Eltérően ítélik meg a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) Kép. AzÜzlet.hu / Forrás: Bét
Kocsis Márió

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy enyhén negatív nyitást vár a Budapesti Értéktőzsdén. Az Ázsiában nyitva tartó piacokon csütörtökön reggel vegyes a kép, a határidős indexek enyhén mínuszos nyitást vetítenek elő az európai piacokra és a reggel közölt német ipari termelési adat is gyengébb lett a vártnál – fejtette ki a Concorde elemzője.

 

Varga Zoltán

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött elemezésében kiemelte, hogy iránykeresésre, oldalazó mozgásra számítanak a nyitást követően a Budapesti Értéktőzsdén, a nemzetközi befektetői hangulat kissé bizonytalan.

Az Equilor szenior elemzője szerint a vezető részvények közül a Richter esetében összességében enyhén negatív árfolyam reakció lehet. Az OTP pozitív fordulatra utaló jeleket mutatott az elmúlt napokban, de továbbra is a 11 200-11 850 forintos kereskedési sávban maradhat a bankpapír. A Mol fontos támaszok felé közelített a szerdai kereskedésben, a 3150-3200 forintos zónára érdemes figyelni a következő napokban. A Magyar Telekom emelkedő trendben tudott maradni, így a technikai kép továbbra is pozitív a távközlési vállalat esetében – írja Varga Zoltán.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 122,87 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 40 597,26 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma az átlagosnál alacsonyabb, 7 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége erősödött az előző napi záráshoz képest.

A Mol 14 forinttal, 0,43 százalékkal 3246 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 110 forinttal, 0,97 százalékkal 11 470 forintra nőtt, forgalmuk 2,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3,50 forinttal, 0,75 százalékkal 472,50 forintra emelkedett, forgalma 160,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 65 forinttal, 1,12 százalékkal 5735 forintra csökkent, forgalmuk 1 milliárd forintot ért el.