BÉT – Emelkedésre számítanak az elemzők

BÉT/ AzÜzlet.hu /Forrás: bét.hu

Emelkedést várnak a kedvező nemzetközi hangulatban a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. részvényelemzőjének kommentárja szerint folytatódhat a már napok óta tartó pozitív hangulat a világ tőzsdéin, így a magyar börzén is. A vezető részvények közül kiemelte, hogy az OTP történelmi csúcsot érhet el, a Magyar Telekom is emelkedhet. A Richter is erős, jó esélye van, hogy 2018 júliusa óta új csúcsot érjen el az árfolyam.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat kövező optimizmus tükröződik a nemzetközi piacokon, így emelkedésre számít a magyar tőzsdén is. Támogató erőt jelent a kínai fogyasztásélénkítés bejelentése, ami a német és közvetetten a magyar piacot is befolyásolja.

A hétfőn indult és eredetileg két naposra tervezett kereskedelmi tárgyalássorozatot a felek egy nappal meghosszabbították. Donald Trump amerikai elnök kedden egy Twitter üzenetben megelégedésének adott hangot a tárgyalások alakulása miatt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 240,35 pontos, 0,59 százalékos emelkedéssel, 40 809,82 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 10,7 milliárd forint volt. A Mol 60 forinttal, 1,89 százalékkal 3240 forintra erősödött, 4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,43 százalékkal 11 700 forintra csökkent, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4,50 forinttal, 1 százalékkal 447,50 forintra esett, forgalma 218 millió forint volt. A Richter-papírok ára 55 forinttal, 0,97 százalékkal 5750 forintra emelkedett, forgalmuk 1,8 milliárd forintot ért el. /MTI/