BÉT – Iránykereséssel nyithat a tőzsde az elemzők szerint

BÉT/ AzÜzlet.hu /Forrás: bét.hu

Iránykereséssel indulhat a kereskedés hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén a piaci szereplők szerint. 

Kocsis Márió Eltérően ítélik meg a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) Kép. AzÜzlet.hu / Forrás: Bét
Kocsis Márió

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy a kereskedés irányát hétfőn a nemzetközi hangulat határozhatja meg. Pénteken pozitív tartományban zárt mind az amerikai, mind az európai részvénypiac, ugyanakkor Ázsiában enyhe mínuszok látszódnak, és a határidős indexek is enyhe mínuszos nyitást, iránykeresést jeleznek előre.

Az elemző kiemelte, hogy a héten több eseményre is figyelnek a befektetők. Példaként említette a keddi, újabb Brexit szavazást, a Fed szerdai ülését, illetve azt, hogy a kereskedelmi kapcsolatok kérdésében ismét tárgyaló delegáció érkezik Kínából Washingtonba.

Kiss Nicholas
Kiss Nicholas

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője is iránykeresésre számít a nyitásban, szerinte a BUX napközben enyhén emelkedhet. Hozzátette: a vezető részvények közül az OTP és a Mol piacán oldalazás jöhet. Ezzel szemben a Richter pénteken megszakított egy hosszabb korrekciós fázist, a gyógyszeripari papír az elemző várakozása szerint emelkedhet.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 53,88 pontos, 0,13 százalékos emelkedéssel, 40 944,82 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 9,3 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. A Mol 18 forinttal, 0,55 százalékkal 3262 forintra csökkent, 990,8 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára változatlanul 11 650 forintot, forgalmuk 4,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,50 forinttal, 0,11 százalékkal 464 forintra esett, forgalma 238,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 95 forinttal, 1,68 százalékkal 5760 forintra erősödött, a részvények forgalma 2,1 milliárd forintot ért el. /MTI/