BÉT – Mínuszok várhatók az elemzők szerint

Bét Budapesti Értéktőzsde

A csütörtöki esések után pénteken is mínuszokra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Kocsis Márió Eltérően ítélik meg a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) Kép. AzÜzlet.hu / Forrás: Bét
Kocsis Márió

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy az európai és az amerikai piacokon is komoly esések voltak csütörtökön, amit az európai növekedési félelmek és a washingtoni-pekingi kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos aggodalmak okoztak.

Hasonlóan negatív volt a hangulat a BÉT-en is – tette hozzá az elemző.

Szerinte, miután a nemzetközi határidős indexek további eséseket jeleznek, mínuszos nyitás várható a Budapesti Értéktőzsdén,  magyar jegyzésekben is.

Varga Zoltán Equilor
Varga Zoltán

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött elemezésében szintén kiemelte, hogy a romló nemzetközi befektetői hangulat a hazai részvénypiacot sem hagyta érintetlenül, és a Richter veszteségleírására is nagyobb eladásokkal reagáltak a befektetők. Így végül 1 százalék feletti mínuszban zárt a BUX index csütörtökön, melyre hetek óta nem volt példa – jegyezte meg.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 423,53 pontos, 1,04 százalékos csökkenéssel, 40 173,73 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 11,6 milliárd forint volt.

A Mol ára nem változott, 3246 forinton zárt, forgalma 978,1 millió forintot tett ki.  Az OTP-részvények ára 70 forinttal, 0,61 százalékkal 11 400 forintra csökkent, 2,4 milliárd forintos forgalomban. A Magyar Telekom árfolyama 3,50 forinttal, 0,74 százalékkal 469 forintra csökkent, forgalma 558,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 195 forinttal, 3,40 százalékkal 5540 forintra esett, a részvények forgalma 4,2 milliárd forintot ért el.