BÉT – Pozitív korrekcióra számítanak a tőzsdén a szakértők

BÉT/ AzÜzlet.hu /Forrás: bét.hu

Enyhén pozitív korrekcióra és kivárásra számítanak az európai piacokon és a Budapesti Értéktőzsdén is hétfőn a szakértők.

Varga Zoltán

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője kommentárjában azt írta: pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén.

A nemzetközi befektetői hangulat javult reggelre, így a magyarországi vezető részvények is felfelé vehetik az irányt nyitást követően, azonban a jókedv tartóssága erősen kérdéses – összegezte az elemző.

Kocsis Márió Eltérően ítélik meg a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) Kép. AzÜzlet.hu / Forrás: Bét
Kocsis Márió

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, a globális tőzsdék múlt héten december óta a legrosszabb hetet zárták.

Az ázsiai piacok hétfőn reggel már emelkedni kezdtek, de a nemzetközi határidős indexek nem vetítenek előre markáns változást, így enyhe plusz és kivárás jellemezheti az európai piacokat, beleértve a budapestit is – jegyezte meg az elemző.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 336,86 pontos, 0,83 százalékos csökkenéssel, 40 288,44 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 10,6 milliárd forint volt.

A Mol 32 forinttal, 0,97 százalékkal 3258 forintra csökkent, 978,1 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 0,76 százalékkal 11 810 forintra esett, forgalmuk 6,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4,50 forinttal, 0,96 százalékkal 473 forintra erősödött, forgalma 252,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 35 forinttal, 0,67 százalékkal 5215 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el.