BÉT – Standard kategóriába lépett át az OTT-ONE

Az OTT-ONE Nyrt. részvényeit a T kategóriából a standard kategóriába sorolta át a Budapesti Értéktőzsde.

Az OTT-ONE elsőként léphetett át a standard kategóriába a BÉT kategóriarendszerének május 2-ai módosítását követően, amely nyilvános tranzakció megvalósítása nélkül is lehetővé teszi az átsorolást.

A standard kategória többi feltételét teljesítette a vállalat, amelynek piaci kapitalizációja közel 8 milliárd forint, a közkézhányad pedig 84,82 százalék. Az OTT-ONE 2010. szeptember 29-én technikai bevezetéssel lépett piacra, és mivel a belépés nem nyilvános tranzakció keretében történt, a T kategóriába kerültek a vállalat papírjai, amely a szabályozott piaci megjelenés első fokozata volt.

Közölték: a menedzsment középtávú célja a prémium kategóriában való megjelenés, ennek egyetlen még nem teljesített feltétele egy legalább 100 millió forint értékű nyilvános tranzakció, amelynek előkészítése már folyamatban van.

Az OTT-ONE videóstreaming szolgáltatást fejleszt és üzemeltet, egyebek közt a Telenorral, a Sony leányvállalatával, a Columbia Pictures-szel és a TV2-vel áll üzleti kapcsolatban. Emellett a blockchain alapú high-tech biztonságtechnikai fejlesztések, valamint a biometrikus azonosítás tartoznak a tevékenységei közé. Tavaly decemberben egy 1,1 milliárd forint értékű, teljes egészében saját forrásból finanszírozott, 800 szerverből álló minősített szerverközpont kialakítását kezdte meg a vállalat, a teljes projekt várhatóan 2019 második negyedévében készül el.

A társaság 2018-ban eddigi legjobb eredményét érte el, árbevétele – 2017-hez képest 548,6 millió forinttal – 1,7 milliárd forintra nőtt. Az adózott  eredmény több mint 90 százalékos növekedéssel, 215,5 millió forintot ért el – tette hozzá az MTI.