Chuck Norris Budapesten jótékonykodott

Chuck Norris amerikai színész és felesége, Gena O'Kelley a Baptista Szeretetszolgálat 15. Cipõsdoboz gyûjtõ jótékonysági akciójának indításán a Papp László Budapest Sportarénában 2018. november 24-én. MTI/Mónus Márton

Chuck Norris budapesti látogatása alkalmával indította el a Baptista Szeretetszolgálat 15. Cipősdoboz gyűjtő jótékonysági akcióját.

A Baptista Szeretetszolgálat közleményében azt írta, a legendás akcióhős, Chuck Norris a feleségével együtt jött Budapestre, hogy részt vehessen a szervezet karácsonyi jótékonysági rendezvényén szombaton a Papp László Sportarénában. A sztárvendég – aki maga is baptista – a helyszínen indította útjára az országos akciót, amely során a karitatív szervezet cipősdoboz méretű ajándékokat gyűjt a rászoruló gyermekeknek. A teljes bevételt jótékony célra fordítják a szervezők.

Chuck Norris maga is lelkesen jótékonykodik, saját alapítványát rászoruló gyerekek megsegítésére hozta létre feleségével, Genával, így szívesen vállalta a díszvendég szerepét a Budapest Arénában megrendezett ünnepségen – olvasható az összegzésben.

A közleményben Gál Dávidot, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezetőjét idézik, aki elmondta, hogy szerettek volna egy olyan világsztárt vendégül látni, aki baptista és általa kellő figyelmet kaphat 15. Cipősdoboz gyűjtő jótékonysági akciójuk.

Chuck Norris amerikai színész és Jakab Csaba színész, Chuck Norris magyar szinkronhangja (b) a Baptista Szeretetszolgálat 15. Cipõsdoboz gyûjtõ jótékonysági akciójának indításán a Papp László Budapest Sportarénában 2018. november 24-én. MTI/Mónus Márton

A Baptista Szeretetszolgálat 2004-ben indította útjára karácsonyi Cipősdoboz akcióját, amelynek célja a rászoruló, árva, nagycsaládos, vagy beteg gyerekek karácsonyi megajándékozása. A 15. Cipősdoboz akció során országszerte csaknem 300 gyűjtőponton várják a gyerekeknek szánt, ajándékokkal megtöltött dobozokat az adventi időszakban.

A kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt években négy országban hatszázezer rászoruló kisgyermek ünnepét tudta a szeretetszolgálat szebbé tenni, idén pedig még nagyobb sikerek elérése a cél.

A 15. Cipősdoboz akció hivatalosan november 30-án indul, azonban a Hálaadás Ünnepre érkezők már a rendezvény előtt is leadhatják saját, egyénileg összeállított, nem és kor alapján felcímkézett cipősdobozba rejtett ajándékaikat. Aki pedig nem tud ajándékot készíteni, az a 1355-ös telefonszámon hívásonként 300 forinttal vagy a szervezethez önkéntesként csatlakozva is segítheti a jótékonysági akciót – tette hozzá az MTI.