Egy kézbe kerülhet a Szentkirályi ásványvíz és a PepsiCo

A Szentkirályi mellé a Pepsi Co is egy kézbe került. AzÜzlet.hu

Egy kézbe került a a Szentkirályi és a PepsiCo.  A tranzakciót a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. valósítja meg, amelynek egyik tulajdosa a magyar piacon jól ismert Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. és elnöke, Balogh Levente.

Mindhárom érintett ország versenyhivatala jóváhagyta a Karlovarské minerální vody (Kmv) számára az amerikai PepsiCo magyar leányvállalatának felvásárlását, illetve a cseh valamint szlovák érdekeltségeinek átvételét – közölte a Kmv és a tulajdonában lévő Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. közös közleményben hétfőn az MTI-vel.

A Karlovarské minerální vody januárban jelentette be, hogy a versenyhivatalok jóváhagyását követően felvásárolja a PepsiCo magyar, cseh és szlovák érdekeltségeit, illetve a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos forgalmazója és a franchise jogok birtokosa lesz. A tranzakciót a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. valósítja meg, amelynek egyik tulajdonosa a Kmv, a másik pedig a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke, Balogh Levente.

Az engedélyezési folyamat Magyarország után Csehországban és Szlovákiában is lezajlott.

A tranzakcióval a Kmv-csoport a régió vezető ásványvíz- és üdítőital-gyártója lett.

A közlemény emlékeztet: az akvizíciót követően a csoportnak 11 gyára és 2500 alkalmazottja lesz, a cégcsoport éves forgalma pedig 545 millió dollárra emelkedik.

A Kmv-csoport az ásvány- és forrásvizek legnagyobb termelője Közép-Európában, 20 országba exportál, saját márkákkal van jelen Magyarországon, Bulgáriában és Ausztriában.