Egyenesbe állhat a Mart

A Mart mesteráruháza azuzlet.hu

A sikeres csődegyezség után megerősítette fizetőképességét az egyik legnagyobb hazai építőanyag és szaniter kereskedelmi cég, a Mart kft.

Ahogy arról lapunk korábban már beszámolt, év közepén sikeres csődegyezséget kötött hitelezőivel a Mart kft. A cég vagyona 2018 elején, a jelentős jogkörrel rendelkező menedzsment által – ahogy a hatósági eljárás is igazolta, a tulajdonos tudta nélkül -, elkövetett törvénytelenség miatt indított nyomozás során került idén NAV zárlat alá, ellehetetlenítve az üzemeltetést. Ennek hatására választotta a csődeljárást a Mart, amelynek végeredményeként megszületett a hitelezők által is elfogadott csődegyezség.

A társaság osztrák tulajdonosa, Wolfgang Hatzl akkor kifejtette: a megállapodással a Mart, a konszolidáció útjára lépve, hosszútávon is stabilizálni tudja pozícióit. Folytatja az épületgépészeti anyagok kereskedelmét a Dunakeszi Központban, illetve a budapesti, a székesfehérvári, a gyöngyösi és a győri Mestercentrumokban.

A társaság azóta újabb üzleteket nyitott újra és tovább növelte a forgalmát. Ennek eredményeként, miként honlapján megjelent, december elsején, a teljes konszolidáció felé haladva, a csődegyezség újabb részletét fizette ki a hitelezőknek.

A Mart egyik mesteráruháza, belülről Forrás: azuzlet.hu
A Mart egyik mesteráruháza, belülről