Egymilliárd dolláros vidámpark – fotózkodjon Tapsi Hapsival

A július végén átadott park 153 ezer négyzetméteren terül el az Egyesült Arab Emírségek fővárosában.  Az egymilliárd dolláros költségvetésből felépült élményparkban a Warner Bros rajzfilmjeinek és képregényeinek világában tehetnek utazást a látogatók.

Az első vendég július 24-én lépte át a világ legnagyobb fedett vidámparkjának főbejáratát, szerdán pedig már ezrek fotózkodtak a Warner Bros rajzfilmjeiek legnépszerűbb karaktereivel, Scooby Doo-val, Tommal és Jerry-vel, Csőrikével valamint Tapsi Hapsival…

A száraz, sivatagi klímájú Abu-Dzabiban található élménypark teljesen fedett, a hatalmas, 153 ezer négyzetméteren elterülő komplexum belső hőmérsékletéről nagy kapacitású légkondicionáló gépek gondoskodnak a nap 24 órájában.

Az egymilliárd dollárból felhúzott Warner Bros World egyik szenzációja a Bedrock, azaz a két kőkorszaki szaki, Frédi és Béni lakhelyének tökéletes mása, ahol hullámvasútra is pattanhatnak a bátrabb látogatók.

A 29 egyedi játékot felvonultató park pénztárában 79 dollárba (22 ezer forintba) kerül egy felnőtt jegy, a gyerekek 63 dollárért (valamivel több mint 17 ezer forintért) léphetnek be a mesefilmek birodalmába.

Az emírségekbeli Miral Asset Management finanszírozta parkot Abu-Dzabi koronahercege, Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan adta át. A hírek szerint annak ellenére, hogy az Egyesült Arab Emírségek több élményparkja is veszteséges – az egyik dubaji létesítmény 300 milliós dolláros mínuszban zárt tavaly -, a tulajdonosok remélik, a Warner Bros World legalább annyira látogatott lesz, mint a szomszédos Ferrari World, amelynek népszerűsége 2010 óta töretlen – számol be Az Utazó.hu a most átadott élményparkról.