Elindult a kereskedés a BÉT Xtend piacán a Megakrán részvényeivel

Bodor Attila divízióvezető, Langmáhr Tamás CEO-égtulajdonos, Seres Réka kereskedelmi igazgató, Trenka Mihály operatív igazgató (COO), Maróti István termelési igazgató. A megakrán vezetői Kép: Bét/azuzlet.hu
Bodor Attila divízióvezető, Langmáhr Tamás CEO-égtulajdonos, Seres Réka kereskedelmi igazgató, Trenka Mihály operatív igazgató (COO), Maróti István termelési igazgató

Elindult a kereskedés a középvállalati igényekre szabott BÉT Xtend piacon a platformon elsőként megjelenő kibocsátó, a Megakrán részvényeivel – közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT). 

A közlemény szerint Langmáhr Tamás, a Megakrán igazgatóságának elnöke azt reméli, hogy új tőkepiaci kibocsátóként más középvállalatokat is tőzsdei megjelenésre ösztönözhetnek.

Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója abban bízik, hogy a Megakrán növekedése a nyílt piacon is folytatódik.

Felidézte, hogy a  vállalkozás az elsők között csatlakozott a BÉT és a Londoni Tőzsdecsoport közös ELITE Programjához, és elsőként pályázott sikerrel a BÉT tőzsdeérett kkv-kat finanszírozó mentoring programján.

A közleményben kiemelték, hogy az emeléstechnikai és gépsortelepítési szolgáltatásokat nyújtó Megakrán tőzsdei megjelenését 678 millió összértékű tőkebevonás előzte meg.

A tranzakcióból a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt c 40 százalékkal részesedett, 30-30 százalék pedig intézményi és magánbefektetőkhöz köthető. A tőzsdefejlesztési alapnak ez volt az első befektetése.

A céget – mint írták – folyamatos beruházások, szervezeti átalakítás és innovatív fejlesztések tették tőzsdeérett vállalattá. A tőkeági finanszírozás további fejlesztéseket, kapacitásbővítést és piaci terjeszkedést segíthet elő – tették hozzá.