EU és Bill Gates afrikai misszióban

A Bill és Melinda Gates Alapítvány 54 millió euróval (mintegy 17,3 milliárd forint) járul hozzá az Európai Unió azon erőfeszítéseihez, amelyek célja Fekete-Afrika egészségügyi diagnosztikai szolgáltatásainak megerősítése – közölte az Európai Bizottság.

A tájékoztatás szerint az együttműködés elősegíti a magánbefektetések mobilizálását a laboratóriumok számára, amelyek költséghatékonyan, pontos diagnosztikai szolgáltatásokat fognak majd nyújtani olyan betegségek kutatásához, mint a tuberkulózis, az AIDS és a malária, valamint segíti az anyák és a gyermekek egészségének védelmét.

A támogatás által megvalósuló kutatások lehetővé teszik az orvosok számára, hogy korábban felismerjék a betegségeket, gyorsabban reagáljanak, és jobb színvonalú kezeléseket biztosítsanak a rászorulóknak. A minőségi szűrőprogramok által nagyobb eséllyel kaphatnak megfelelő kezeléseket a rászorulók – közölték. Mint írták, a közösen megvalósuló program a magánbefektetések ösztönzésére szolgál majd, elősegíti a növekedést és a munkahelyteremtést Afrikában. /MTI/