Európai hosszabbítás? A görögök meglovagolnák a Török Áramlatot

Alekszisz Ciprasz görög kormányfő már a vezeték Európa irányába való kibővítéséről tárgyalt legutóbb Moszkvában. AzÜzlet.hu

A Török Áramlat gázvezeték második ütemét a tervek szerint 2019-ben tüzembe helyezik, Alekszisz Ciprasz görög kormányfő a vezeték Európa irányába való kibővítéséről tárgyalt Moszkvában.

A  Tass hírügynökség  a görög politikusok Moszkvai tárgyalásairól szóló beszámolókat idézi. A tárgyalásokon már arról is szó esett, hogy a Török Áramlat gázvezeték a görög-török határon keresztül haladjon Dél-Európa felé.

Görögország  e szerint szerteágazó, sokrétű külpolitikai együttműködésre törekszik a partnereivel,  ezért a  görög kormányfő jelentős  mezőgazdasági, hajóipari, és más, Görögország szempontjából meghatározó gazdasági ágazatokra lebontott megállapodásokat írt alá az orosz fővárosban.

George Katrougkalos a görög külügy második embere úgy ítélte meg a lapinterjúban, hogy Moszkvában „meleg fogadtatásra találtak”, és megalapozták a két állam  közötti sikeres gazdasági együttműködést.