(Frissítve) Özönvíz másodszor. Keszthely második alkalommal került víz alá az idén

Bedő Zoltán áll a folyamatos esőzés miatt vízzel elárasztott egyik lakóhelyiségben Keszthelyen, a Cholnoky Jenő utcában. MTI Fotó: Varga György

Özönvíz árasztotta el a keddre virradóra a lezúduló eső, több utca is járhatatlan Keszthelyen. A város térségében néhány óra alatt egyhavi csapadék hullott le. Az idén májusban már egyszer elöntötte  a település utcáit a víz.

Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a hajnali óráktól délig 33 bejelentés érkezett a tűzoltókhoz, elsősorban Keszthely, Cserszegtomaj és Rezi térségéből az eső által okozott károk miatt. Házakat, pincéket öntött el a víz, mert a csatornák nem tudják elvezetni a hatalmas mennyiségű csapadékot, a felázott talaj miatt pedig fák is kidőltek.

Keszthely környékén a hajnali órákban több mint 60 milliméter eső hullott, vagyis néhány óra alatt egy egész hónapnyi csapadék zúdult a térségre – jelezte a szóvivő.

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy Keszthelyen, a Zámor városrészben még kedd déltájban is az utakra, járdákra ömlik a víz a nyitott árkokból és a csapadékvíz-csatornákból, több utcát le is zártak, mert járhatatlanná váltak. A város több pontján sáros víz hömpölyög, az autók több helyen a kipufogóig süllyednek bele.

Májusban már egyszer elöntötte a víz a települést, akkor is tengelyig jártak az autók vízben

A keddi esőzés után (szeptemberben) még délután is ekkora volt a víz:

Elakadt autó a folyamatos esõzés miatt vízzel elárasztott Apát úton. MTI Fotó: Varga György

Májusban a Légiprojekt drónos felvételt készített a vízben gázoló autókról.