Hackertámadás 500 millió áldozattal a Mariottnál

Hacker támadás 500 millió áldozattal a Mariottnál Forrás: azuzlet.hu

A Marriott International globális szállodahálózat bejelentésére hivatkozva arról tudósít a Reuters, hogy a Starwood foglalási rendszer feltörésével, 2014 óta közel 500 millió vendég adatainak birtokába juthattak bűnözők.

A hírre 6 százalékkal, 115 dollárra zuhant a társaság részvény árfolyama a tőzsdezárás előtt.
A belső vizsgálat szerint 327 millió vendég útlevél adatait, telefonszámait és e-mail címeit lopták el a hívatlan látogatók, míg a többiek esetében hitelkártya adatok kerülhettek a kezükbe.

A nagyszabású hacker támadása egy szeptember 8-i biztonsági vizsgálat derített fényt a Marriottnál, és ekkor szembesültek azzal is, hogy 2014 óta folyik az adathalászat.

A szállodalánc elüldte a figyelmeztető e-maileket a pórul járt ügyfeleinek, de mint azt a szóvivőjük a Reutersnek elmondta,  még mindig folyik a  belső vizsgálat. Jeff Flaherty beismerte, hogy igazából nem tudják, hogy hány szállodát ért támadás.

Egyedül abban biztosak, hogy a Starwood brandjükhöz tartozó vendégekről  lehet szó elsősorban. A szóvivő kitért arra is, hogy még túl korai lenne megjósolni az információs betörés következményét, nemkülönben a társaság vagyonára és biztosítási helyzetére gyakorolt hatását.

Tudósításában a hírügynökség munkatársa emlékeztet arra, hogy tavaly az Intercontinental-, valamint a Hyatt-csoport volt kárvallottja egy hasonló cybertámadásnak.