Hányást, hasmenést okozhat – nézze meg, milyen tejet vett

Tejnek látszó folyadék - ne igya meg

Vásárlói bejelentés alapján a Nébih hányással, hasmenéssel járó tüneteket okozó anyagot tartalmazó tejet vontak ki a forgalomból. A tejet a SPAR Magyarország forgalmazta: az S-BUDGET UHT tejről van szó. Nem ez az első eset, hogy a tej a Spar boltjaiban szennyezést találtak.

A közlemény: a termék a gyártási folyamat során szennyeződött, érzékenyebb embereknél a tej elfogyasztása enteriális tüneteket (hányás, hasmenés, hidegrázás) okozhat.

Azonosító adatok

  • terméknév: S-BUDGET UHT tej 2,8% 1l
  • minőségmegőrzési idő: 22.01.2019.
  • gyártó üzem engedélyezési száma: HU 260 EK
  • forgalmazó: SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

A hatóság kéri, hogy aki rendelkezik a fenti azonosító adatokkal ellátott termékkel, ne fogyassza el. Az érintett üzletlánc tájékoztatása szerint a visszavitt termékek vételárát megtérítik a vásárlóknak.

A Spar már májusban is szennyeződést tartalmazó tejről tett közzé ismertetőt. Akkor egy levél alapján kérték a vásárlókat, hogy ne fogyasszák el a megnevezett tejet. Az akkori közlemény szerint “a SPAR Magyarország birtokába olyan információ került, amely egyes forgalmazott tejtermékek szándékos megszennyezéséről szól. Három magyarországi SPAR és INTERSPAR áruházat nevezett meg a levél.

A SPAR Magyarország a levél kézhezvételét követően haladéktalanul egyeztetett a Nemzeti Nyomozó Irodával és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal. Az egyeztetés alapján a SPAR a kérdéses termékeket azonnal zárolta, a termékeket az érintett áruházak polcairól beszedte, valamint döntött ezen termékek visszahívásáról is, melyről az érintett áruházak vásárlóközönségét tájékoztatta. A kérdéses termékek árát pedig blokk sem kérve visszafizették.