Húsvét – Dietetikus: érdemesebb a parasztsonkát választani

Nem a mennyiséget, sokkal inkább a minőséget érdemes szem előtt tartani a húsvéti étkezések alatt – javasolja Antal Emese dietetikus.

Antal Emese

A szakértő szerint a tradíciókhoz ragaszkodóknak érdemes a sonkák közül a hagyományos parasztsonkát választani, és azt megbízható helyen beszerezni. Antal Emese a tojás esetében is hangsúlyozta az élelmiszerbiztonság szem előtt tartását, példaként említette, hogy a főtt tojás hosszabb távon eltartható, fogyasztása biztonságosabb.

A dietetikus javasolta, hogy az emberek használják ki a tavasz előnyeit, fogyasszanak friss zöldségféléket az ünnepi ételekhez.

Antal Emese az M1 aktuális csatorna tematikus műsorában kitért arra is, hogy a napi négy-öt étkezést kellene megtartani, a folyamatosan terített asztal akkor is evésre csábít, ha valaki nem éhes.