Így szervezze meg a tökéletes céges karácsonyt – 5+1 jól bevált tipp

Bár éppen csak beköszöntött az ősz, bizony itt az ideje elkezdeni a céges karácsonyi partyk szervezését. Érdemes előre gondolkozni, hiszen számos dologra kell odafigyelnünk. Hogy mitől lesz igazán felejthetetlen egy karácsonyi buli? Mutatjuk!

1. A tökéletes helyszín kiválasztása

Aki valaha szervezett már bármilyen eseményt is az pontosan tudja, a megfelelő helyszín kiválasztása az első, és legfontosabb lépés. Egy jó helyszín emeli a hangulatot, tökéletes alapot biztosít a céges karácsonyhoz. Gondoljuk át alaposan, hogy milyen programokkal szeretnénk készülni, igyekezzünk szem előtt tartani, hogy a kollégák számára is könnyedén megközelíthető legyen, az pedig már csak hab a tortán, ha a helyszín valamilyen pluszt is hozzáad az eseményhez. IDE kattintva három kiváló helyszínt találsz, amik wellness birodalmukkal, páratlan gasztronómiájukkal, a környék hangulatával, valamint kiválóan felszerelt különtermeikkel koronázzák meg a céges karácsonyt. Maradt még néhány szabad időpontjuk, de érdemes minél hamarabb ajánlatot kérnie!

2. A legmegfelelőbb időpont megtalálása

A party időpontja természetesen nagyban függ a kiszemelt helyszín foglaltságától. Igyekezzünk a karácsonyi bulit hétvégére időzíteni, a meghívott kollégákat pedig legalább 3-4 héttel a rendezvény előtt értesítsük!

3. A vacsora

Ha az estét is együtt töltenék, kimaradhatatlan az ínycsiklandó ünnepi vacsora. Természetesen át kell gondolnia, hogy ülő- vagy állófogadást szeretne, illetve a menüt is jó előre érdemes megtervezni. Lehetőleg ügyeljen az allergének feltüntetésére, gondoljon azokra a munkatársakra is, akik valamilyen ételintoleranciával élnek együtt. Igyekezzen az ételekkel harmonizáló italokat választani, ha a korábban említett helyszínek valamelyikét célozza meg, érdemes megkóstolni a környék borait!

4. Ajándékozás

Az első kérdés ilyenkor, hogy legyen-e egyáltalán? A vezetőség nagylelkűségéhez mérten ilyenkor jó, ha a kollégák munkáját díjazzuk. Készülhetünk esetleg egyen ajándékkal, apróságokkal, viszont fontos, hogy a kollégák ne érezzék magukat megkülönböztetettnek. Egy tombola játék, ahol értékes nyereményekkel gazdagodhatnak a munkatársak mindenképpen izgalmas perceket ígér, de elgondolkozhatnak azon is, hogy a kollégák nevét egy kalapba gyűjtik, és mindannyian húznak egy nevet, akit a céges karácsonyi partyn megajándékoznak.

5. Programok

A skála igen széles a programok terén, mégis nagy fejtörést okozhat. Térképezzük fel a kollégák igényeit, érdemes figyelembe venni a korukat, stílusukat. A bűvészmutatványoktól a zenekarig szinte bármi jó ötlet lehet, a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát. Mindenképp olyan programot találjunk ki, amelyre ezidáig még nem került sor, ugyanakkor garantálja a jó kedvet a munkatársak körében.

6. Menetrend

Az előző pontok összefoglalásaképp, ez az egyik legfontosabb része a partynak a szervezés szempontjából. Már a munkatársak meghívásakor érdemes tisztáznunk az est menetrendjét, hogy mindenki időben odaérjen, és tudja, mikor mire számíthat.

Ahogy a legtöbb rendezvény esetében, úgy a karácsonyi partyn is érdemes tágabb időintervallumot meghatározni a kollégák érkezésére, hiszen előfordulhatnak késések. Ezt követően érdemes megtartani az ünnepi beszédet, majd következhet a vacsora és néhány kreatív program. Persze az is fontos, hogy rugalmas legyen az időbeosztás, hiszen megesik, hogy egy-egy játék, vagy maga a vacsora hosszabb időt vesz igénybe, mint gondolná. (x)