Ítélet. A gödöllői gázoló jogerősen 11 év 8 hónap börtönt kapott

Hitel, hitelközvetítés. gépbeszerzések. AzÜzlet.hu

Jogerősen 11 év 8 hónapra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki miközben megpróbálta eltulajdonítani áldozata autóját, halálra gázolta a kocsi tulajdonosát a fiatal nőt, a Turay Ida Színház 24 éves munkatársát B. Zsófiát.

Az elkövető zenész férfi, Sz.Lajos rendszeresen fogyasztott alkoholt, nyugtatókat, kábítószert, és a bűncselekmény, 2016 nyarán is bódult állapotban volt. Az esti órákban italért indult, amikor észrevette a hazatérő fiatal nőt, aki otthona előtt éppen kiszállt autójából, hogy a kaput kinyissa. Ekkor az elkövető beugrott a járó motorral álló kocsiba, és megpróbált kitolatni a vízelvezető árok hídjáról.

A tettes tolatni kezdett, a nő megpróbálta feltartóztatni, és belekapaszkodott a kocsiablakba, mire a férfi gázt adott, és nagy sebességgel az árokba hajtott. Az autó elsodorta és maga alá gyűrte a nőt, aki a helyszínen meghalt. A férfi elmenekült, néhány órával később egy kocsmában fogták el a rendőrök.

A Budapest Környéki Törvényszék másodfokú tanácsa helybenhagyta és jogerőre emelte a Gödöllői Járásbíróság február 13-án kihirdetett elsőfokú ítéletét, amelyben kimondta a vádlott bűnösségét jármű önkényes elvétele, halálos közúti veszélyeztetés, segítségnyújtás elmulasztása és járművezetés bódult állapotban bűncselekmény miatt – tudatta a törvényszék.

A másodfokú tanács elnöke szóbeli indoklásában kiemelte a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyát, a minősítő körülményeket, továbbá rámutatott arra is, hogy a vádlotti védekezésében szereplő halálos közúti baleset gondatlan okozásának ellentmond a jármű erőszakos elvétele, a közlekedési szabályok durva, veszélyhelyzet kialakítására irányuló megsértése és a vádlott bódult állapota.

A törvényszék közleménye kitért arra is, hogy az első fokon eljáró ügyész az ítéletet tudomásul vette, így súlyosításra semmiképpen nem kerülhetett sor.

Mindezek alapján a Budapest Környéki Törvényszék az elsőfokú ítéletet helybenhagyva halmazati büntetésül 11 év 8 hónap börtönre ítélte a vádlottat.