Itthon is bemutatkoznak a Freelusion magyar világsztárjai

A Britain’s Got Talent, az America’s Got Talent és más versenyek korábbi díjazottjaként megismert magyar társulat, a Freelusion Dance Company október közepén áll elsőször színpadra idehaza, és Budapesten is bemutatja új darabját, az Amar, the lighthuntert.

A Freelusion Dance Company a világ legtapasztaltabb és legnagyobb 3D-s látvány- és tánctársulata, amely Papp Tímea művészeti igazgató vezetésével 2009-ben indult útjára Magyarországon. Azóta 6 kontinensen és több mint 50 országban bűvölte el a közönséget semmihez nem hasonlítható előadásaival.

A Freelusion 3D-s, a fényvetítést (videomapping) a tánccal egyesítő produkciója a Britain’s Got Talentben és az America’s Got Talentben is nagy sikert aratott. A formáció azóta együttműködött a Cirque de Monte Carlo és Tim Burton csapatával, fellépett a Fake Off versenyén, valamint számos Las Vegas-i szuperprodukcióban, sőt több neves versenyt is nyert. A dubaji Burj Kalifa épületének ünnepi fényjátéka is a társulat nevéhez fűződik.

Előadásaik magával ragadó légköréről 20 vizuális művész és specialista gondoskodik, akik több mint 20 éves tapasztalattal hozzák létre lélegzetelállító trükkjeiket. A Freelusion Dance Company az ámulat és az érzelmek sajátos dinamikájával, a tánccal összefonódó fényjátékkal együttesen teszi előadását egy jövőbe mutató, virtuális, mégis teljes mértékben élő és átélhető művészeti élménnyé.

A Freelusion legújabb, külföldön teltházakkal futó előadása, az Amar, the lighthunter egy 75 perces Broadway-stílusú darab a képzelet és a valóság folyamatos átmenetével. Budapesten három alkalommal lépnek fel az Erkel Színházban, október 12-én és 13-án.