Kedvezmények, ingyenes programok a Magyar Fürdőkultúra Napján

Történeti, építészeti érdekességeket, a fürdőzési szokásokat is megismerhetik a látogatók

A “fürdők ünnepén” október 13-án az egész országban  belépőjegy-kedvezményekkel, ingyenes programokkal, meghosszabbított nyitva tartással várják a látogatókat. 

Ma van a Magyar fürdőkultúra napja, amelyet minden év októberének második szombatján rendeznek meg; az idei központi programot Budapesten a 100 éves Gellért fürdőben tartják. Itt  kulturális rendezvényekkel és szinkronúszó bemutatókkal várják a látogatókat Ez érdeklődők ezen a napon vezetett séták keretében megismerkedhetnek a fürdők történetével, építészetével és természetesen a fürdőzési szokásokkal. A látogatásokon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, részletes információk a Gellért fürdő oldalán olvashatók. Közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. és a Magyar Fürdőszövetség.

A létesítményekben országszerte belépőjegy-kedvezményekkel, változatos, ingyenes programokkal, meghosszabbított nyitva tartással várják a látogatókat. A programok részletes listája a fürdők honlapján található.

A tájékoztatás szerint a nap célja a több ezer éves fürdőkultúra magyarországi gyökereinek és értékeinek megismertetése, a hagyományok fenntartása, fiatal generációk ismereteinek bővítése, és az idősebbek figyelmének felhívása a hazai gyógyfürdőkre és az igénybe vehető gyógykúrákra.