Keresőprogramok segítik a tudatos pénzügyi döntéseket

Cikkünkben közvetlen linkeket találnak tájékoztatókhoz, kalkulátorokhoz, banki termékek összehasonlításához, az adatok pénzügyi döntésiek meghozatalánál nyújthatnak támpontokat.

Jó alkalom erre, hogy most tette közzé a Magyar Nemzeti bank, hogy elindította ingyenesen letölthető, Pénzügyi Navigátor elnevezésű okostelefon-alkalmazását a fogyasztók megfontolt pénzügyi döntéseinek támogatása érdekében, a hitelfelvétel előtt állók is segítséget kaphatnak a legkedvezőbb konstrukció kiválasztásában.

A Pénzügyi Navigátor termékválasztó alkalmazások az adott pénzügyi szolgáltatásra vonatkozóan Magyarország egyetlen teljes körű, ingyenes, független alkalmazásának minősülnek, amelyhez a piaci szereplők jogszabály alapján folyamatosan szolgáltatnak információkat, és vállalnak felelősséget azok megbízhatóságáért, naprakészen tartásáért.

Az oldalon elérhető egyes pénzügyi termékek összehasonlítását segítő Pénzügyi Navigátor alkalmazások a legnépszerűbb tartalmak közé tartoznak. (Pénzügyi Navigátor FüzetekPénzügyi Navigátor Filmek, s a pénzügyi döntések megalapozottságát, az egyes pénzügyi termékek (pl. hitelek, bankszámlák, betétek) összehasonlítását segítő Pénzügyi Navigátor Alkalmazások)

Az új Intézménykeresővel mostantól egy felületen böngészhetők az MNB által nyilvántartott piaci szereplők, közvetítők adatai.

Megújult továbbá a Betétválasztó, a Betétkalkulátor, a Hitel- és lízingválasztó, a Hitelkalkulátor, és a Háztartásiköltségvetés-kalkulátor is. Emellett az új arculattal már korábban elindult Értékpapírszámla-lekérdező, illetve az Országos fiók- és ATM-kereső is elérhető a jegybank honlapján.

bankszámlaválasztó alkalmazás a közeljövőben kap korszerűbb, áttekinthetőbb lekérdező felületet.

A jegybank  honlapján külön fogyasztóvédelmi aloldalt is kialakított, elérhető a pénzügyi viták rendezésének módjait segítő ismeretek. Az MNB Pénzügyi Navigátorain, mobilbarát verziójában valamennyi jegybanki összehasonlító és kereső alkalmazás  használható. A honlapján ellenőrizhető a piaci szereplők engedélye, kereshetők bankjegykiadó automaták és fiókok is.  Az alkalmazás tartalmazza az országos Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat és az MNB ügyfélszolgálatának elérhetőségét, lehetővé teszi ügyintézési időpont foglalását, valamint e-mail küldését is az ügyfélszolgálatnak.