Kigyulladt az irodaház, a DK irodái kiégtek

Füst gomolyog 2018. november 17-én Kiégtek a Demokratikus Kolalíció irodái Kép: AzÜzlet.hu /MTI/Kocsonya Zsófia
Messziről is látható volt a füst

Kigyulladt és leégett egy négyemeletes irodaépület tetőszerkezete a főváros VI. kerületében. A  Teréz körúti tűz elsősorban az épület 5. emeletét érintette, ahol a Demokratikus Koalíció  irodái is voltak.

A tető beomlott, falak kidőltek, a berendezés elégett. A DK irodái teljesen megsemmisültek, az anyagi kár jelentős, senki nem sérült meg a tájékoztatás szerint.

Mintegy négyszáz négyzetméteren égett a Teréz körúti épület tetőszerkezete. A tűzoltók tíz járművel vonultak ki szombaton a helyszínre, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kilenc vízsugárral oltják a lángokat.

Legalább 440 négyzetméteren lángolt a tető, a falak is beomlottak Fotó: AzÜzlet.hu/MTI/Mihádák Zoltán
Legalább 440 négyzetméteren lángolt a tető, a falak is beomlottak

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy senki sem sérült meg. A helyszínen csaknem 40 tűzoltó dolgozott. A tűz keletkezésének okait hatósági eljárás keretében vizsgálják.

Az MTI kérdésére a helyettes szóvivő elmondta: korábban az épület földszintén, egy étterem konyhájában a szagelszívó gyulladt ki, a lángokat a tűzoltók eloltották. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a két tűzeset között van-e összefüggés.

Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy abban az irodaházban ütött ki a tűz, ahol a DK országgyűlési képviselőinek, a DK-nak és a DK pártalapítványának az irodái vannak. A szóvivő közleménye szerint a tűz azt az emeletet érinti, ahol ezek az irodák is találhatók.

A tűz okáról és körülményeiről egyelőre semmit sem tud a DK. A tűz idején egyetlen munkatársuk sem volt az irodákban, személyi sérülésről nincs tudomásuk – közölte a szóvivő.