Kína tízszeres sebességre kapcsol az 5G-vel

2019-től kínában kiépíti a5 5g technológíát. Pekinggel kezdik. Kép: AzÜzlet.hu / Forrás: Chinadaily

Már megindult a visszaszámlálás Kínában az 5G technológia debütálásáig – írja a Chinadaily napilap.

A hírügynökség Li Huidi alelnököt idézi: 2019 első felében a China Mobile 5G-s okostelefonokat dob piacra, 2020-ra pedig teljesen meg kívánja hódítani a piacot csúcstermékével.

A lap annak járt utána, hogy már ez év végére megkaphatja Kínában a kereskedelmi forgalmazási engedélyt az 5G-s technológia, amely elsőként a tervek szerint Pekingben és Sanghaiban épül ki, és rövid időn belül akár okos városokká is változtathatja a metropoliszokat.

Az 5G jelentőségét az adja, hogy ez a technológia mind a mobil, mind pedig a vezetékes változatban tízszer gyorsabb a jelenlegi internet sebességénél, és ugyanúgy alkalmazható az 500 km/h sebességgel száguldó szuperexpresszek infokommunikációs támogatására, mint a különböző egészségügyi applikációkéra.

Felhasználási területe kiterjedhet az önvezető autókra, a drónokra, az okos parkolásra, a közvilágításra, és minden elképzelhető újgenerációs terminál, sőt még a különböző műholdas navigációs rendszerek működtetésére is adja hírül a Chinadaily napilap a szektor prominens képviselőit és szakértőit megszólaltatva.