Lakáskassza. A Fundameta már lépett

Az állami támogatás megszűnésével kényszerhelyzetbe kerültek a lakástakarék-pénztárak. A Fundamenta lépett először. Az MNB már jóvá is hagyta az új feltétekkel kínált konstrukciót. 

Az állami támogatás megszűnésével kényszerhelyzetbe kerültek a lakástakarék-pénztárak, ami arra ösztönözte őket, hogy újragondolják a feltételeiket. Erre azért van szükség, mert a 30 százalékos állami támogatás nélkül jelenleg elérhető hozam alacsony, így nem éri meg az ügyfeleknek lakástakarékban gondolkodni.

A három magyarországi lakástakarék-pénztár közül a Fundamenta Lakáskassza lépett először, az mfor.hu információi szerint az új terméket a Magyar Nemzeti Bank már jóvá is hagyta.

Az állami támogatás megszűnése a lakástakarékpénztárak közül a Fundamentát érintette a legérzékenyebben, mivel a pénzintézet fő profilja a lakástakarék-szerződések kötése.

A Fundamenta új konstrukciója szerint 5 százalékos jóváírást adnak évente egyszer a leendő ügyfeleiknek a befizetések után.

A minimális megtakarítási idő a tervek szerint 6 év lesz, melynek végén fix 2,9 százalékos kamattal juthatnak az ügyfelek hitelhez. A maximális havi megtakarítás összege várhatóan 20 ezer forintról 40 ezer forintra fog nőni.