Lejárt szavatosságú potencianövelőket találtak kilószám az ellenőrök

Lejárt és jelöletlen szavatosságú anyagokkal, kapszulákkal voltak tele a polcok Forrrás: Nébih

Csaknem 800 kg kínai, zömében potencianövelő, és kovaföld étrend-kiegészítőt és alapanyagot vont ki Budapesten a forgalomból a Nébih. (Teljes lista)

Lejárt minőségmegőrzési idejű, nem nyomon követhető étrend-kiegészítőket és étrend-kiegészítő alapanyagokat találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei a Budapesten.

A hatóság a vállalkozás által csomagolt, kapszulázott termékeket a forgalomból visszahívta, és az étrend-kiegészítő csomagolási tevékenységet azonnali hatállyal felfüggesztette.

Augusztus végén egy fővárosi étrend-kiegészítőket csomagoló és kapszulázó vállalkozásnál tartottak ellenőrzést a Nébih szakemberei.  Az ellenőrzés során a hatóság összesen 37 tétel – 781 kg tömegű – nem nyomon követhető étrend-kiegészítőt, illetve jelöletlen, továbbá lejárt minőségmegőrzési idejű étrend-kiegészítő alapanyagaként szolgáló port és kapszulát vont ki a forgalomból. Az érintett alapanyagok az ügyvezető elmondása szerint Kínából származtak, amelyekből elsősorban potencianövelő, valamint kovaföld étrend-kiegészítő termékeket készítettek.

Tekintettel arra, hogy a vállalkozás a termékek csomagolása, kapszulázása során semmilyen nyomon követési dokumentációt nem vezetett, a hatóság elrendelte az általa készített termék visszahívását, továbbá azonnali hatállyal felfüggesztette a csomagolási tevékenységet.

A kivont termékek teljes listája itt elérhető.

Videót is készített a hatóság