A Magyar Vitorlás Akadémia 199 kishajót szerzett be

Vitorlázz itthon kedvezménykártya-rendszer elérhető az országban
A Vitorlázz itthon kedvezménykártya-rendszer elérhető az országban

Európai uniós támogatással több mint 640 millió forintot költött a vitorlás élményturizmus fejlesztésére a vitorlás szövetség, 199 új hajót kaptak a vitorlásklubok.

Holczhauser András AzÜzlet.hu
Holczhauser András

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) főtitkára kifejtette, a fejlesztés elmúlt két évében az MVSz megbízásából eljáró Magyar Vitorlás Akadémia NKft. 199 kishajót szerzett be, 420,5 millió forintért. Az új hajókat a Balatonhoz, és öt kisebb tóhoz helyezték ki.

A Balatoni kikötőket öt csoportba sorolták – kék csillag – ennek szintje a feltételek teljesítésének arányától függ, a 40 százalék alatt teljesítő kikötő nem juthat csillaghoz – közölte a Magyar Vitorlás Szövetség az MTI-vel.

Holczhauser András hangsúlyozta: a 640,7 millió forintos fejlesztésekkel az ország 11 megyéjében válik elérhetővé a turisták számára a vitorlázás.

A Magyar Vitorlás Szövetség 1929-ben alakult, több mint 140 tagszervezete van, amelyen belül közel négyezer engedéllyel rendelkező sportoló versenyez. Magyarország tavain a tagegyesületek évente több mint kétszáz vitorlás versenyt rendeznek. A versenyzők 50-55 kategóriában, hajóosztályokban mérkőzhetnek az országos bajnoki címekért. A Balatonon évente négy-hat alkalommal rendeznek Világ- és Európa-bajnokságokat, Európa Kupa futamokat.