Mesekönyv az agráriumról. A búza útja – Kis barátok nagy küldetésben

A BÚZA ÚTJA – Kis barátok nagy küldetésben

A színes rajzokkal illusztrált mesekönyv három szántóföldön élő jóbarát szemszögéből mutatja be a búza útját a vetéstől, az aratáson át egészen addig, amikor kenyér kerül az asztalra. 

A mesekönyv a mezőgazdasági szakmák népszerűsítése érdekében született. A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ ennek szellemében készült kiadványa A BÚZA ÚTJA – Kis barátok nagy küldetésben címet kapta.

Az agrárszakmák kevéssé népszerűek Magyarországon, holott kiváló termőföldjeinknek és adottságainknak köszönhetően rengeteg lehetőséget rejt ez a pálya. A kiadvány a generációváltás előkészítését is szolgálja.

A BÚZA ÚTJA – Kis barátok nagy küldetésben

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója hangsúlyozta: “Fontosnak tartjuk, hogy már gyermekkorban rájöjjenek az emberek, hogy a mezőgazdaságban dolgozni izgalmas és ígéretes. A modern technológiai eszközök segítségével pedig igazi 21. századi szakmát jelenthet bárki számára ez a pálya. A népszerűsítést érdemes már óvodás korban elkezdeni, hiszen ha itt sikerrel járunk, akkor nagy lépést teszünk afelé, hogy mindig legyen utánpótlása a magyar gazdatársadalomnak. Ezért készítettük el A BÚZA ÚTJA – Kis barátok nagy küldetésben című mesekönyvünket, amellyel az eddigi könyveinktől eltérően nem a szakirodalom gyarapítását, hanem egy játékos ismeretterjesztő anyag megalkotását tűztük ki célul.”

A most útjára indított „Tanulj játékosan az agráriumról” sorozatunkat a jövőben további mesekönyvekkel szeretnénk gyarapítani, hogy a legkisebbek számára is bemutathassuk és szerethetővé tegyük a magyar agrárium világát -mondta el Gyuricza Csaba a központ főigazgatója.