Microsoft. Harci játékból lett harctéri gyilkos fegyver

Microsoft fejlesztése. Harci játékból lett harctéri gyilkos fegyver AzÜzlet.hu
Forrás: Bloomberg

A Microsoft fejlesztői csak sejtették, a cégvezetés pedig tagadta, mára feketén-fehéren kiderült: több százezer, harctéri körülmények között minden eddiginél pontosabb fejre erősíthető HoloLens gyártására kapott megrendelést az amerikai hadügyminisztériumtól.

A szerződés 480 millióról dollárról szól. Ezt egy e-mailben ismerte el az információtechnológiai óriásvállalat szóvivője tudósít a Bloomberg hírügynökség.

Az Integrated Visual Augmentation System, más néven IVAS technológiával készült headszettet kiképzésre eddig is használta az amerikai és az izraeli haderő, most szintet léptek azzal, hogy a harci bevetést támogató eszközöket gyártanak majd a hadsereg számára.

A hírügynökségnek egy katonai forrás azt közölte, hogy ez az eszköz növeli a halálozási arányt, pontosabban tudják bemérni az ellenséget, gyorsabban dönthetnek, és lépéselőnyben lesznek az ellenséggel szemben. Az eszközbe már éjjellátó és hőérzékelő technikát is beépítenek, amely még a lélegzetet is képes jelezni.

A Bloomberg tudósítása emlékeztet rá, hogy – amint azt mi is szemléztük –  a Microsoft dolgozói nem egyszer határozottan, petícióban tiltakoztak az ellen, hogy munkaadójuk a fejlesztéseiket fegyver projektekben használja fel.

Arra is felhívja a figyelmet, hogy ezzel a szerződéssel a Microsoft az amerikai haderő egyik legnagyobb beszállítójává lépett elő.

A szerződés értelmében a Microsoft két éven belül 2500 darabot szállít az új szuper eszközből.