Mobilapplikáció az építőiparnak

A Magyarországon működő építőipari cégek hatékonyságának növelésére, a szektorra jellemző munkaerőhiány enyhítésére ígér megoldást egy magyar startup.

A mobiltelefon alapú vállalati alkalmazások fejlesztésével és nemzetközi értékesítésével foglalkozó Mobilengine leányvállalataként működő Bauapp Kft. által fejlesztett mobilapplikáció a raktározás és a minőség-ellenőrzés mellett az anyagszállítás folyamatát is átláthatóvá teszi. Dálnoki Ádám, a cég igazgatója szerint az applikáció fejlesztésénél a magyar piac sajátosságait is figyelembe vették – közte azt, hogy mifelénk megszokott a széttagolt, szerteágazó alvállalkozói rendszer.

A cégvezető szerint az applikáció azért hasznos az építőiparnak, mert alkalmazásával a szektorban dolgozó cégek növelhetik a hatékonyságukat és versenyképességüket. Ennek kapcsán megjegyezte: a magyar piacon ma 2000 olyan építőipari cég működik, amelynek éves árbevétele meghaladja a 300 millió forintot, 400 vállalkozás éves árbevétele több mint 1 milliárd forint, míg ezen felül látható a Top20 kategória.