Naperőmű épül Nagykőrösön is

Naperőművet épít Nagykőrös külterületén az Alteo csoport, miután megvásárolt két fotovoltaikus projekttársaságot – közölte az Alteo.

A megvásárolt cégek, True Energy Kft. és az F.SZ. Energia Kft. 14 egységből álló, összesen majdnem 7 megawatt teljesítményű berendezés építésési engedélyt tudhat magáénak, az Alteo ezzel a lépéssel naperőművi portfóliójának névleges teljesítményét tovább fokozza, eléri a 20 megawattot. A villamos energiát a jövő év első felétől 25 éven keresztül a kötelező átvételi rendszerben értékesíti.

Chikán Attila vezérigazgató az MTI közleménye szerint bejelentette, hogy a cég újabb beruházásokat tervez. A két cég megvásárlását további projektekkel együtt  15 milliárd forintos beruházási keret tette lehetővé. Az Alteo márciusban közölte, hogy a domaszéki és monori naperőmű után Balatonberényben bővíti naperőműves portfólióját

Tavaly az Alteo árbevétele 32 százalékos növekedésével meghaladta a 18,4 milliárd forintot, nettó eredménye pedig 12 százalékos növekedéssel a 900 millió forintot.

A vállalat a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában jegyzett társaság. Pénteken 655 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb ára 815 forint, a legalacsonyabb 531 forint volt.