Nem légből kapott: jön a BMW gyár?

A Jaguárról lecsúsztunk, de akadnak még nagy márkák, akiket Magyarországra lehet csábítani. Az egyik legnagyobb hal a BMW úgy tűnik sikerrel járunk.

Talán az elkövetkező évek legnagyobb hazai ipari beruházása lenne az ötödik magyarországi autógyár a BMW létesítése.

A Borsod megyei Hernádnémeti neve merült fel eléggé ideális helyszínként az autógyár létesítésére egy közel 500 hektáros területen, amelyet egyelőre el is különítettek közigazgatásilag erre az eshetőségre.

Sandra Schillmöller a BMW gyár szóvivője szerint potenciális helyszíneket néznek egy esetleges új gyár létesítésére a világon és bár semmiféle döntés nem született Magyarországgal kapcsolatban nyilvánvaló, hogy hazánk is képbe kerülhetett mivel Az Üzlet ez irányú kérdése nem lepte meg. Mellette Salgó András, a BMW Group Hungary kommunikációs igazgatója is arról beszélt, hogy nincs semmiféle döntés a gyárral kapcsolatban.

Esélyeinket ugyanakkor növelheti, hogy sok szempontból rendkívül ideális választás lehetne Magyarország és – a nyugati országrészbe telepedett autógyárak ellentéteként -, Miskolc elmaradott térségnek számító vidéke és alvótelepülése Hernádnémeti a BMW számára.

Jelenleg kb. 50 cég szállít be tőlünk a világhírű autógyárnak.

Ugyanakkor Kassa is felkerült lehetőségként a gyárépítésre.