NHP Fix. Már igényelhetik a fix kamatozású hitelt a kis- és a közepes vállalkozások

Hitel KKV-knak NHP Fix / AzÜzlet.hu

Az MKB Bank teljes hálózatában már január 2-tól elérhető Növekedési Hitel Program Fix (NHP Fix) két év alatt juthat el teljes egészében a kis- és középvállalkozásokhoz,  szóltak az első becslések a 2,5 százalékos futamidejű jegybanki konstrukcióról. 

A hitel konstrukcióját tavaly ősszel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) dolgozta ki a hazai bankoknak ajánlva azzal a megfontolásból, hogy a kis- és középvállalkozások forráshoz jutását segítse. Az NHP fix konstrukciót a lehető legkorábban, az új év első munkanapjától elérhetővé tette az MKB Bank a teljes hálózatán.

Az MKB Bank az NHP (Növekedési Hitel Program) korábbi konstrukciójában, amely 2013-ban indult 10 százalék feletti piaci részesedést ért el. A Bank MKB Bank a most induló NHP fix programban is hasonló sikert szeretne elérni, a hitel több ezer kis- és középvállalat rendelkezésére bocsájtásában – fogalmaz a pénzintézet.

Hitel KKV-knak NHP Fix / AzÜzlet.huAz NHP fix program jellemzői:

  • legalább 3, legfeljebb 10 éves futamidő,
  • legfeljebb 2,5 százalékoos, a futamidő végéig fix kamatozás,
  • új beruházások finanszírozhatók,
  • új és használt tárgyi eszközök beszerzésére egyaránt felhasználható,
  • az igényelhető hitel összege minimum 3 millió, legfeljebb 1 milliárd forint lehet.

Az NHP fix program keretében 1000 milliárd forintos keretösszegből, legfeljebb 2,5 százalékos kamat mellett nyílik lehetőség a vállalkozások beruházásainak finanszírozására.