Pénzmúzeum nyílik a volt Postapalotában

Forrás: penzmuzeum.hu

A Magyar Nemzeti Bank a pénzügyi tudatosság növelése és a pénzügyi kultúra fejlesztése érdekében pénz- és banktörténeti múzeumot, valamint a gazdasági ismeretek megértését segítő látogatóközpontot hoz létre az egykori Postapalota épületében.

Az 1924-ben, Sándy Gyula tervei alapján épült egykori Postapalota jellegzetes szecessziós stílusjegyeit megőrizve születik újjá és várhatóan 2020-ban nyitja meg a kapuit a látogatók előtt – tájékoztatott az MNB.

A leendő pénzmúzeummal és látogatóközponttal a jegybank szándéka szerint “lebontja a pénzzel és a gazdaság működésével kapcsolatos tabukat és bemutatja, hogy a pénz sokkal több, mint érmék és bankjegyek összessége”.

Mint az MNB írja, a látogatók az élményalapú ismeretterjesztés jegyében ismerkedhetnek meg a bankolás, a válság, a tőzsde, az aranyfedezet, a monetáris politika, a kereskedelem, a piac, a tőke és még sok más olyan fogalom jelentésével, amelyeket nap mint nap hallunk, de csak kevesen tudnák elmagyarázni, mit is jelentenek valójában.

A jegybank új látogatóközpontjának honlapja már elérhető.