Ryanair: pénteken újabb sztrájk, közel 200 járatot töröltek eddig

A Ryanair gépk közül sok a földön marad. Sztrájkolnak az alkalmazottak

Csaknem kétszáz pénteki járatát törölte a Ryanair ír fapados légitársaság a belga, holland, német, olasz, portugál és spanyol légiutaskísérők ismételt részleges munkabeszüntetése miatt.

A társaság 190 európai járatát törölte a sztrájk miatt, pénteki járatainak körülbelül 8 százalékát.

A kiadott közlemény szerint minden utast e-mailben vagy SMS-ben tájékoztattak, és elnézést kértek a mintegy 30 ezer embertől “az indokolatlan zavarok” miatt.

A Ryanair jelentős előrehaladást ért el az elmúlt hetekben a szakszervezetekkel való tárgyalásokon – közölte a vállalat, szükségtelennek minősítve a péntekre tervezett akciót.

A 24 órás sztrájkot meghirdető szakszervezetek arról számoltak be, hogy havonta megismétlik az akciót egészen addig, amíg nem teljesítik a követeléseiket.

Ahogyan arról beszámoltunk, a Ryanairnél legutóbb augusztusban volt nagyszabású, több országra kiterjedő munkabeszüntetés, két héttel ezelőtt pedig ismét sztrájkoltak a német pilóták.

A személyzet a munkakörülményekre panaszkodik. Állításuk szerint az ivóvízért is fizetniük kell a fedélzeten, betegszabadságra pedig kizárólag akkor mehetnek, ha személyesen jelennek meg az orvosi igazolással. Emiatt a személyzet 34 pontból álló, a munkakörülményeiket javító követelést fogalmazott meg – idézte fel az MTI.