Ryanair: szerdán ismét sztrájkolnak a német pilóták

A német pilóták szakszervezete, a Vereinigung Cockpit (VC) hétfőn este jelentette be, hogy a Ryanair alkalmazásában álló tagjai szerdán egynapos munkabeszüntetést tartanak. A sztrájk 150 Németországból induló vagy oda érkező Ryanair-járatot érint.

Néhány héttel ezelőtt még arról szóltak a Ryanair háza tájáról érkező hírek, hogy a fapados légitársaságnak sikerült megegyeznie az ír és az olasz pilóták szakszervezetével, amelyek elfogadták a cég új kollektív szerződés javaslatát.

A német Ryanair-pilóták azonban még mindig nem jutottak dűlőre a Michael O’Leary vezette vállalat döntéshozóival a munkakörülményeik javítása és a fizetésemelések kapcsán, ezért úgy döntöttek, hogy

közép-európai idő szerint szerda hajnali 2 órától csütörtök hajnali 2 óráig felfüggesztik a munkát.

A Reuters értesülését a VC szakszervezeti képviselője, Ingolf Schumacher is megerősítette hétfő éjjel. Szerinte azért van szükség az újabb sztrájkra, mert a legutóbbi, augusztus eleji munkabeszüntetés óta tapodtat sem közeledtek az álláspontok köztük és a Ryanair között. Hozzátette: az ír és az olasz pilóták által elfogadott javaslat számukra nem megfelelő.

Folytatódik tehát a Ryanair és a pilóták csatározása, amely hónapok óta tart, és ez idáig több tízezer utazni induló számításait húzta keresztül Európa-szerte. A szerdai sztrájk összesen 150 Németországból induló vagy oda érkező Ryanair-járatot érint.