Svéd tudásbázis Budán

Orbán Viktor jelenlétében adták át az Ericsson csúcskategóriás irodaházát

Orbán Viktor miniszterelnök (b2), Niclas Trouvé, Svédország budapesti nagykövete (b), Börje Ekholm, az Ericsson Group elnök-vezérigazgatója (b3), Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója (j2) és Éry Gábor, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója (j) az Ericsson Magyarország újonnan épült budapesti székháza és fejlesztési központja, az Ericsson Ház megnyitóünnepségén 2018. május 29-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A svéd távközlési óriás, az Ericsson egyik legnagyobb európai kutatás-fejlesztési központja is helyet kapott a Dél-Budán, a Magyar Nobel-díjasok K+F Parkjának I. ütemeként felépült és kedden átadott 24 ezer négyzetméteres Ericsson Házban, ahol 1800 ember kap munkát.

A 17 milliárd forintos beruházással elkészült iroda a legújabb high-tech megoldások alkalmazásával – közte az úgynevezett tudatos vízhasználattal, az optimalizált, környezettudatos és LED-es világítással, valamint az integrált árnyékolórendszerekkel, illetve az energiatakarékos üzemeltetéssel -, már a jövő igényeinek is megfelel. LEED Gold minősítése pedig azt jelzi, hogy a legszigorúbb környezettudatossági követelményeknek is eleget tesz.

Az esemény jelentőségét mutatta, hogy az átadón az Ericsson elnök-vezérigazgatója, Börje Ekholm és Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett. A svéd cég már több mint 100 éve jelen van Magyarországon és közel 2000 magasan képzett munkatársat foglalkoztat hazánkban.