Szén-monoxid szivárgás egy budapesti óvodában

Mentõk és rendõrök dolgoznak az óvoda elõtt a XVIII. kerületi Petõfi utcában Fotó: azuzlet.hu / Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
Mentõk és rendõrök dolgoznak az óvoda elõtt a XVIII. kerületi Petõfi utcában Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A tűzoltókat azért riasztották egy fővárosi óvodához, mert  megszólalt a szén-monoxid-érzékelő. Az intézményt az ott tartózkodó 42 gyermek és 10 nevelő elhagyta, senkit sem kellett kórházba szállítani.

A szén-monoxid szivárgás a XVIII. kerületi, Petőfi utcai óvodában  történt- tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kisdi Máté elmondta: a tűzoltók mérőműszerei kimutatták a mérgező gáz jelenlétét az épületben, ezért a gázszolgáltató munkatársai két gázkészüléket lezártak. A tűzoltókat azért riasztották az óvodához, mert  megszólalt a szén-monoxid-érzékelő. Az intézményt az ott tartózkodó 42 gyermek és 10 nevelő elhagyta.

A katasztrófavédelem doktorszolgálata és a mentőszolgálat mindenkit megvizsgált, de senkit nem kellett kórházba vinni. A gyerekek és a nevelők a helyszínre érkező melegedő buszon várták meg az óvodások szüleit – tette hozzá Kisdi Máté.

A XVIII. kerületi önkormányzat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a gyerekeket a fűtőberendezések szükséges vizsgálatának idejére a Szélmalom utcai óvoda főépületében helyezik el.

Hozzátették: az önkormányzat 3 évvel ezelőtt minden óvodájába és tagóvodájába szén-monoxid-jelzőket telepített, amelyek segítségével meg  tudják előzni “nagyobb bajt”.