Szombat: itt a ciklon meleg-, majd hidegfrontja

Riasztás: ónos eső várható a jelzett területeken - AzÜzlet.hu
Riasztás: ónos eső várható a jelzett területeken

A Brit-szigetek térségében ciklonrendszer örvénylik, amelyhez több légköri front is kapcsolódik. Egy okkludálódott front Dánián és Lengyelországon keresztül húzódik, míg a markánsabb frontok Franciaország partvidékén találhatóak. A felsorolt országokban felhős, csapadékos az idő, a Benelux-államokban több helyen 10-20 mm között van a napi csapadékösszeg.

Ezzel szemben a Kelet-európai-síkságon tartja magát a magasnyomás. A borult ég mellett csak helyenként szállingózik a hó. Arrafelé a hőmérséklet csúcsértéke -10 és -15 fok között változik. Nyugatabbra egyre enyhébb az idő, sőt Franciaországban és az Ibériai-félszigeten néhol 15, 18 fokot mérnek.

A Kárpát-medence időjárását szombat estig egy mélyülő ciklon meleg-, majd hidegfrontja alakítja.

Összességében erősen felhős vagy borult, helyenként párás idő várható, csak rövid időre válhat szakadozottá a felhőzet. Éjszaka, illetve szombaton több helyen várható időszakosan csapadék: zömében eső, zápor formájában, de az éjszaka során északkeleten vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. A déli, délnyugati, majd nyugati szél pénteken még csak a Dunántúlon, szombaton már több helyen megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 1 és 11 fok között alakul, az alacsonyabb értékek északkeleten, a magasabbak nyugaton lesznek.

Szombaton is ónos eső – riasztás