Társasházi változások. Tulajdoni lapra kerülnek a közös képviselők

A társasházi közös képviselők személyes adatait szerepeltetni kell a tulajdoni lapon január 1-jétől, és ez csak egy az új előírások közül. Hogy ezek a  változások miként valósulnak meg a gyakorlatban, arról két előadás is szól a Közös Képviselők Napja és Társasházi Expón.

Az épület tulajdoni lapján szerepeltetni kell a közös képviselő vagy az intézőbizottság elnökének adatait 2019. január elsejétől – rendelkezik a társasházi törvény. Ettől az időponttól a számviteli szabályok szerint készült, és a közgyűlés által jóváhagyott beszámolót is be kell nyújtani az ingatlanügyi hatósághoz.

A törvény módosításának az volt az egyik célja, hogy a közösség ügyintézését ellátó tisztségviselők adatainak nyilvános közzétételével megvalósuljon a társasházak működésének transzparenciája, továbbá biztosított legyen a jegyző társasházak feletti törvényességi felügyeletének hatékonysága. Szempont volt az is, hogy a társasházak, a közösségek jogait és kötelezettségeit érintő hatósági eljárások alkalmával a megfelelő kapcsolattartásra is garanciát teremtsenek.

Hogy ezek a nagy horderejű változások miként valósulnak meg a gyakorlatban, s az érintettek hogyan tudnak megfelelni a szigorodó követelményeknek, arról két előadás is szól a Közös Képviselők Napja és Társasházi Expón, ahol a részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. (További részleteket és regisztrációs lehetőséget itt talál. Vagy eléri a http://www.tht.hu/index.php?mid=newsview&id=996 linken.)