Tőzsde – Pluszban álltak az indexek New Yorkban

Pluszban álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei szerda este.

Pluszban álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei szerda este.

Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,63 százalékos pluszban, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor’s 500-as mutatója 0,98 százalékos pluszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 1,06 százalékos emelkedést jelzett.

Erős kezdést követően pluszban álltak este a New York-i tőzsde irányadó indexei. A szerdai kereskedésben a technológiai ágazat szerepelt a legkedvezőbben. A piaci hangulatot javította, hogy  az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatalának szerdai közlése szerint három havi csökkenés után februárban is csak kissé emelkedtek a termelői árak az Egyesült Államokban, jelezve, hogy továbbra sincs inflációs nyomás a gazdaságban.

A Boeing részvénye mintegy 1,9 százalékos veszteségben állt, miután egyre nő azon országok száma, amelyek nem engedik repülni a 737 MAX 8 típust a vasárnap történt etióp légi szerencsétlenség miatt, szerdán Kanada is kitiltotta légteréből a 737 MAX-8 és MAX-9-es  típusú utasszállító repülőgépeket, így mostantól az Air Canada és a Westjet légitársaság sem használhatja ezt a típust.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára  emelkedést mutatott.  Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 1 dollár 40 cent (2,46 százalék) emelkedéssel, 58,27 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 89 centes (1,33 százalék) pluszban, 67,56 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára 0,89 százalékkal, 11,55 dollárral 1309,65 dollárra emelkedett

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1308 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1306 dollár után.