Tőzsde – Vegyesen álltak az indexek New Yorkban

Tőzsde - az indexek New Yorkban

Vegyesen álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei hétfő este.

Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,17 százalékos mínuszban, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor’s 500-as mutatója 0,03 százalékos pluszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,09 százalékos emelkedést jelzett.

Pozitív kezdést követően vegyesen, minimális elmozdulással álltak este a New York-i tőzsde irányadó indexei. A befektetők óvatosak, várakozással tekintenek az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások Pekingben hétfőn kezdődött ötnapos fordulójának eredményeire. A magas szintű egyeztetéseket csütörtökön és pénteken tartják. Legutóbb két héttel ezelőtt Washingtonban tanácskoztak a felek, az a forduló megállapodás nélkül ért véget, és vezető amerikai politikusok arra figyelmeztettek, hogy messze vannak a megállapodástól.

Az amerikai piaci hangulatot befolyásolta az újabb részleges kormányzati leállás lehetősége is.

A nap vesztesének az egészségügyi ágazat bizonyult a UnitedHealth Group, a Pfizer és a Merck and Co árfolyamának gyengülése miatt, az  energiaszektort pedig az olajárak esése sújtotta.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára csökkent. Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 49 cent (0,93 százalék) csökkenéssel, 52,23 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 44 centes (0,71 százalék) mínuszban, 61,66 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára 0,49 százalékkal, 6,45 dollárral 1312,05 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1269 dollárt adtak este, a délután fél négy körül jegyzett 1,1311 dollár után.