Tőzsde – Vegyesen álltak az indexek New Yorkban

Tőzsde - az indexek New Yorkban

Vegyesen álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei kedd este.

Közép-európai idő szerint este negyed nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,23 százalékos mínuszban, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor’s 500-as mutatója 0,50 százalékos pluszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,69 százalékos emelkedést jelzett.

A keddi kereskedésben a technológiai és az egészségügyi ágazat szerepelt a legjobban. A piaci hangulatot javította, hogy az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatalának közlése szerint mérsékelten, a vártnál gyengébb ütemben emelkedtek a fogyasztói árak éves összevetésben az Egyesült Államokban februárban.

A 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatóját lefelé húzta a Boeing árfolyamesése. A Boeing részvénye több mint 6 százalékos veszteségben állt, miután egyre több ország nem engedi repülni a 737 MAX 8 típust a vasárnap történt etióp légiszerencsétlenség miatt, és az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) kedden felfüggesztette az összes Boeing 737 MAX-8 és MAX-9-es üzemelését a kontinensen.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára mérsékelt emelkedést mutatott. Közép-európai idő szerint este negyed nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 9 cent (0,16 százalék) emelkedéssel, 56,88 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 11 centes (0,17 százalék) pluszban, 66,69 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára 0,62 százalékkal, 7,95 dollárral 1299,05 dollárra emelkedett

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1293 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1273 dollár után.