Tőzsde – Vegyesen álltak az indexek New Yorkban

Pluszban álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei szerda este.

Vegyesen álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei szerda este.

Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc előtt a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,06 százalékos pluszban, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor’s 500-as mutatója 0,10 százalékos mínuszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,19 százalékos csökkenést jelzett.

A befektetők várakozással tekintettek Donald Trump amerikai elnök közép-európai idő szerint szerda hajnalban megtartott évértékelő beszédére. Trump elnök beszéde az unió helyzetéről nem tartalmazott olyasmit, ami különösebben megmozgatta volna a piacokat, ez csalódást keltett, mert fontos gazdaságpolitikai bejelentéseket vártak. A befektetők hangulatát részben a negyedéves vállalati eredménybeszámolók befolyásolták.

A nap egyik nyertese mintegy 1,6 százalékos plusszal a General Motors (GM) volt, miután a vállalat a két évvel korábbi veszteség után a tavalyi évet már profittal zárta részben annak a hatására, hogy sikerült emelnie járműveinek az árát legnagyobb piacán, az Egyesült Államokban.

Az Anadarko Petroleum ugyanakkor több mint 6 százalékos veszteségben állt a várakozásoknál gyengébb negyedéves eredményeinek köszönhetően.

Az Electronic Arts (EA), a videojáték-ipar egyik vezető fejlesztő és kiadó cége volt a nap egyik legnagyobb vesztese, részvénye mintegy 12,7 százalékos mínuszban állt, miután az elemzők által vártnál kisebb lett a vállalat profitja és bevétele a december végével zárult negyedévben.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára a kezdeti csökkenés után emelkedést mutatott. Közép-európai idő szerint háromnegyed nyolc előtt a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónként (159 liter) 25 cent (0,47 százalék) emelkedéssel, 53,91 dolláron állt.

Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 49 centes (0,74 százalék) pluszban, 62,44 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára 0,39 százalékkal, 5,15 dollárral 1314,05 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1367 dollárt adtak a délután fél négy körül jegyzett 1,1386 dollár után.